ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ,  ΜΩΡΟ,  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,  ΠΑΙΔΙ 2+

7 συμβουλές για να περάσετε όμορφα το lockdown με τα παιδιά

βρείτε νταντά

Το lockdown και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους, πόσο μάλλον για οικογένειες που θέλουν τα παιδιά τους να είναι ασφαλή και χαρούμενα.

Διαβάστε παρακάτω 7 συμβουλές για να περάσετε όμορφα στο lockdown με τα παιδιά.

Μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

1. Διατηρήστε μια ρουτίνα

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα παιδιά χρειάζονται όρια και περιορισμούς για να νιώθουν ασφαλή. Ένα πρόγραμμα της μορφής:  πρωινό, παιχνίδι, δεκατιανό, διάβασμα, μεσημεριανό, ξεκούραση κλπ. θα σας βοηθήσει πραγματικά πολύ. Μέσα από το πρόγραμμα (κι όταν το παιδί γνωρίζει τι θα ακολουθήσει) δημιουργείται το αίσθημα της ασφάλειας στο παιδί. Τα παιδιά ηρεμούν και φυσικά το ίδιο και οι γονείς. Φτιάξτε ένα ημερήσιο ή εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Πάρτε μερικές ιδέες για το πώς να φτιάξετε ένα καθημερινό πρόγραμμα για τα παιδιά εδώ.

2. Συνεχίστε να μαθαίνετε στα παιδιά

Κατά τη διάρκεια του lockdown τα σχολεία έκλεισαν, η τηλεκπαίδευση άρχισε, ωστόσο αυτό ίσως να μην είναι αρκετό. Διαβάστε ένα βιβλίο και ζωγραφίστε κάτι σχετικό. Παίξτε παιχνίδια με λέξεις, κάντε χειροτεχνίες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να ταιριάξουν σχήματα και χρώματα, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει!

3. Κρατήστε τα παιδιά απασχολημένα

Περάστε όμορφα με τα παιδιά σας δίνοντάς τους επιλογές με διαφορετικές δραστηριότητες. Η σωματική άσκηση είναι σημαντική, ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας όπου τα παιδιά δεν εκτονώνουν την ενέργειά τους όπως συνήθως.

Συνδυάστε το παιχνίδι με τις δουλειές του σπιτιού. Μπορείτε να βάλετε μουσική και να τους πείτε να μαζέψουν τα παιχνίδια από το πάτωμα μέχρι να τελειώσει το τραγούδι.

Κάθε παιδί έχει τις δικές του ανάγκες ανάλογα με την ηλικία του. Δώστε σε κάθε παιδί διαφορετική δραστηριότητα στην οποία να μπορεί να ανταπεξέλθει χωρίς την συνεχή δική σας επίβλεψη.

4. Περιορίστε το χρόνο στις οθόνες

Μπορεί η τηλεόραση, οι υπολογιστές κλπ. να χαροποιούν τα παιδιά, όμως ο πολύς χρόνος στις οθόνες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο βάρος, στα μάτια, στον ύπνο και στην επικοινωνία των παιδιών, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ορίστε κάποια ώρα της ημέρας κατά την οποία τα παιδιά μπορούν να δουν τηλεόραση και τηρείστε το πρόγραμμα.

5. Εκμεταλλευτείτε το χρόνο με τα παιδιά σας.

Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που η μαμά και ενίοτε και ο μπαμπάς ήταν όλοι μαζί στο σπίτι κάθε μέρα, όλη μέρα; Τώρα είναι η ευκαιρία να περάσουμε όλοι ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας και να δούμε πόσα μπορούν να καταφέρουν στα στάδια της ανάπτυξής τους. Τώρα είναι η ευκαιρία να περάσουμε μαζί στιγμές γέλιου και χαράς!

6. Προσπαθήστε να κάνετε κάθε μέρα διαφορετική

Είναι ωραίο να κάνετε κάποια πράγματα με τα παιδιά σας κάθε μέρα, όμως προσπαθήστε να δίνετε εναλλακτικές. Μπορείτε να τους προτείνετε διαφορετικές δραστηριότητες. Τη μία μέρα ζωγραφική με δαχτυλομπογιές, την άλλη ψήστε κουλουράκια, την επόμενη κάντε χειροτεχνίες. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και απολαύστε κάθε μέρα!

7. Αφήστε τα παιδιά να συμμετέχουν στη δική σας ρουτίνα

Αφήστε τα να συμμετέχουν στο δικό σας πρόγραμμα, στις δουλειές του σπιτιού, το μαγείρεμα, τα ψώνια. Σίγουρα θα τους αρέσει αφού θα νιώθουν πως είναι χρήσιμα και μπορούν να βοηθήσουν.

 

 

 

Μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

Διαβάστε ακόμα:

Shares46

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *