ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Φυσιολογικός τοκετός με επισκληρίδιο ή χωρίς;

Φυσιολογικός τοκετός με επισκληρίδιο ή χωρίς; Είστε έγκυος και σε λίγο θα έρθει η ώρα του τοκετού. “Να κάνω επισκληρίδιο ή θα αντέξω τους πόνους;” Αυτό το ερώτημα σας απασχολεί εδώ και λίγο καιρό αλλά κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει. Σίγουρα θα εύχεστε να εμφανιστεί κάτι που θα σας πει ότι δεν είναι και τόσο σπουδαίο και πως όλες απλά υπερβάλλουν για τους πόνους της γέννας! Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον πόνο. Πολλές την επιλέγουν ενώ είναι και πολλές που φοβούνται να την κάνουν!

Μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

Η αλήθεια είναι πως οι πόνοι της γέννας είναι πολύ δυνατοί και μόνο όταν μια γυναίκα γεννήσει θα το καταλάβει, όσο κι αν προσπαθούν οι φίλες της να τους περιγράψουν. 

Όπως και να έχει δεν υπάρχει λόγος άγχους. Έχετε την επιλογή. Να κάνετε επισκληρίδιο αναισθησία ή να μην κάνετε. Η επισκληρίδιος, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος κατά του πόνου και στις μέρες μας θεωρείται ασφαλής. Επιπλέον, αν γίνει σωστά έχει τις λιγότερες παρενέργειες. 

Προσωπικά, προτίμησα να μην την κάνω. Όχι επειδή πίστευα ότι θα αντέξω τους πόνους αλλά επειδή πιστεύω πως ο φυσιολογικός τοκετός χωρίς παρεμβάσεις είναι μία διαδικασία που δένει περισσότερο τη μητέρα και το μωρό. Πιο πολύ ανησυχούσα γνωρίζοντας ότι η επισκληρίδιος εφαρμόζεται στην σπονδυλική στήλη, παρά για τους πόνους. Η αλήθεια πάντως είναι – τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία – ότι η γέννα πονάει πολύ. Κι ας κάνεις γιόγκα ή μαθήματα ανώδυνου τοκετού, εκείνη την ώρα είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς σε αναπνοές και όμορφες σκέψεις. Ωστόσο ο τοκετός είναι μοναδική εμπειρία και είναι τελικά ωραίο να τη ζεις στο εκατό τοις εκατό (ασχέτως που το πιο πιθανό είναι να μη θέλεις να την ξαναζήσεις!). 

Από την άλλη υπάρχουν γυναίκες που ταλαιπωρούνται πολλές ώρες μέχρι να γεννήσουν τελικά και καταλαβαίνω απόλυτα τη θέλησή τους για αναισθησία. Έφτασα κι εγώ πολύ κοντά σε αυτό την πρώτη φορά. Η επιλογή δική σας. 

**Ό,τι και να αποφασίσετε, με ή χωρίς αναισθησία, η μαία είναι αυτή που θα σας βοηθήσει και θα σας στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ευχαριστώ λοιπόν κι εγώ τη δική μου μαία. Χωρίς τη βοήθειά της δεν ξέρω αν θα τα είχα καταφέρει! Σοφία μου σε ευχαριστώ! (#Η καλύτερη μαία ever!)

Κάντε LIKE στη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς! 

Διαβάστε ακόμα:Shares60

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *