μαμά για τρίτη φορά
ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ,  ΜΩΡΟ

Μαμά για τρίτη φορά

 

Έγινα λοιπόν μαμά για 3η φορά!! Και τι τύχη! Τώρα έχω δύο αγοράκια κι ένα κοριτσάκι! 

Έφτασε η μέρα που γυρίζουμε από το μαιευτήριο και περιμένω τις αντιδράσεις από τα μεγαλύτερα αδελφάκια! Έχοντας πάντα κάνει την καλύτερη προετοιμασία των δύο παιδιών για τον ερχομό του μωρού (ξέρετε τώρα, έχουμε διαβάσει σχετικά παραμυθάκια, έχουμε εστιάσει στο γεγονός ότι θα γίνουν οι “μεγάλοι αδερφοί”, έχουμε πάρει δωράκια από το μωρό προς τα αδελφάκια και αντίστροφα, έχουμε κάνει ζωγραφιές κλπ, κλπ) έρχεται η στιγμή που πρέπει να δούμε αν όλα αυτά έχουν έστω και λίγο επηρεάσει την ψυχολογία των παιδιών. Και ναι λοιπόν, την έχουν επηρεάσει ευτυχώς και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο! Τα παιδιά είναι πολύ χαρούμενα για το νέο μέλος, το φροντίζουν, το παίρνουν αγκαλιά, του δίνουν φιλάκια.

Και σε όλο αυτό φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε τον μεγάλο και σημαντικό ρόλο του μπαμπά! Του μπαμπά που όλες αυτές τις μέρες ήταν εκεί, 24 ώρες το 24ωρο, δίπλα στα παιδάκια του, να τα περιποιηθεί, να παίξει μαζί τους αμέτρητα παιχνίδια και να τους δείξει την απεριόριστη και άνευ όρων αγάπη του!

Οι πρώτες 40 μέρες είναι πολύ σημαντικές για το νεογέννητο, τους γονείς, τα αδελφάκια και τη μεταξύ τους σχέση. Περίοδος προσαρμογής για όλους, αν και όταν πρόκειται για το τρίτο παιδάκι τα πράγματα είναι πιο εύκολα.

Υπάρχουν βέβαια τρία σημαντικά πράγματα που πρέπει πάντα να θυμόμαστε. 

  1. Πόσο σημαντική είναι η καθημερινή φροντίδα του μωρού καθώς συμβάλλει στην υγιή και σωστή ανάπτυξή του. Ωστόσο δεν πρέπει να παραμελούμε τα μεγαλύτερα παιδάκια όταν φροντίζουμε το νεογέννητο. Θα πρέπει και αυτά να είναι μέρος αυτής της φροντίδας. 
  2. Πόσο ευχάριστες είναι αυτές οι πρώτες επαφές με το μωρό που τροφοδοτούν το στενό δέσιμο μεταξύ γονέων και παιδιού. 
  3. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε μεγαλύτερα παιδάκια που χρειάζονται κι αυτά τη φροντίδα, την προσοχή μας και επιζητούν το παιχνίδι με τη μαμά (ακόμα και αυτές τις πρώτες μέρες δεν πρέπει να τα παραμελούμε). 

Ας απολαύσουμε λοιπόν αυτές τις μέρες και ας “ρουφήξουμε” κάθε στιγμή! Οι μέρες περνάνε γρήγορα και δεν θα ξαναέρθουν! Αυτά από τη δική μου εμπειρία! 

 

 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *