παιχνίδι με αυτοκόλλητα
GUEST ΑΡΘΡΑ,  ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ,  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,  ΠΑΙΔΙ 2+

Παίζω και μαθαίνω με αυτοκόλλητα

 

Σκεφτήκατε ότι τα αυτοκόλλητα θα μπορούσαν να γίνουν μια πολύ ωραία και διασκεδαστική δραστηριότητα δημιουργικής απασχόλησης για τα μικρά παιδάκια σας? Και όμως μπορούν…

Στη σημερινή ανάρτηση θα σας δώσω μερικές ιδέες για το πώς να χρησιμοποιήσετε τα αυτοκόλλητα, ώστε αυτό το μικρό και ταπεινό χαρτάκι να γίνει μέσο παιχνιδιού και μάθησης.

Τα αυτοκόλλητα είναι ένα “υλικό” φθηνό, που πιστεύω υπάρχει αν όχι σε όλα τα σπίτια με παιδιά, τουλάχιστον στα περισσότερα και γι’ αυτόν το λόγο μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε με το να το συμπεριλάβετε σε μια busy bag ή οπουδήποτε θέλετε να κρατήσετε τα παιδιά σας απασχολημένα.

Το είδος των αυτοκόλλητων δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, χρησιμοποιήστε ό,τι έχετε και γιατί όχι και τα αγαπημένα αυτοκόλλητα των παιδιών σας. Απλά προσαρμόστε την κάθε δραστηριότητα που θα σας δείξω ανάλογα με τα “υλικά” που διαθέτετε και φυσικά την ηλικία του κάθε παιδιού.

Τώρα βέβαια θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί: “Σιγά, τι το ιδιαίτερο θα μπορούσε να κάνει το παιδί με τα αυτοκόλλητα, εκτός από το να τα ξεκολλάει και να τα ξανακολλάει σε ένα χαρτί”. Και όμως αυτά που μπορεί να κάνει είναι πάρα πολλά αλλά ακόμα και αυτό το ξεκόλλα και ξανακόλλα είναι εξαιρετική άσκηση για την λεπτή κινητικότητα, το συντονισμό του ματιού χεριού, την καλλιέργεια της υπομονής και της ανεξαρτησίας του παιδιού αφού καλείται να κάνει κάτι μόνο του.

Τα παιδιά μου παίζουν πολύ συχνά με αυτοκόλλητα. Στον Νικόλα (4 ετών) αρέσει να τα κολλάει παντού μέσα στο σπίτι και στον Κάσσανδρο (15 μηνών) να ξεκολλάει αυτά που κολλάει ο Νικόλας και μετά να τα μασάει!!!!Έκαστος στο είδος του, που λένε.

Να μερικές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα.

Ξεκολλάω και κολλάω τα αγαπημένα μου αυτοκόλλητα.

Ενώνω με μια γραμμή τα δύο αυτοκόλλητα με διαφορετικούς τρόπους.

Ενώνω μια γραμμή τα όμοια αυτοκόλλητα αφού πρώτα τα τοποθετήσω πάνω στο χαρτί.

Ταξινομώ τους αριθμούς.

Ενώνω με μια γραμμή τους αριθμούς με τη σωστή σειρά από το 1 έως το 10 αφού πρώτα τους τοποθετήσω στο χαρτί.

Εντοπίζω και ομαδοποιώ τα ίδια αυτοκόλλητα. 

Στη συνέχεια τα μετράω και βάζω σε κάθε ομάδα τον σωστό αριθμό.

Τέλος αν έχεις ταλέντο στη ζωγραφική (όπως εγώ ας πούμε) σχεδιάζεις κάτι σχετικό με το θέμα των αυτοκόλλητων και προτρέπεις το παιδί να τα κολλήσει όπως θέλει. Εμείς επειδή είχαμε αυτοκόλλητα με αυτοκινητάκια, σήματα κ.τ.λ. σχεδίασα με το απίστευτο ταλέντο μου έναν δρόμο και ο Νικόλας μετά κόλλησε τα αυτοκίνητα, τα φανάρια, τα σήματα.

Αν θέλετε μερικές ιδέες ακόμα δείτε 8 + 1 Δραστηριότητες για να ανακαλύψω το όνομα μου… 

και Παιχνίδι Παρατηρητικότητας

 

Ευδοξία – Παιχνίδι και Δημιουργία  – paixnidikaidimiourgia.blogspot.com

Κάντε LIKE στη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς! 

 

One Comment

  • marvelousmoms

    Ευχαριστώ πολύ την Ευδοξία από το Παιχνίδι και Δημιουργία για τις όμορφες ιδέες τις! Παιχνίδια που όλες οι μαμάδες μπορούν να παίξουν με τα παιδάκια τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *