Φτάσαμε στη μεγάλη γιορτή του Πάσχα και όλοι προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για τα τσουρέκια μας και τα πασχαλινά κουλουράκια.
Σήμερα όμως εγώ θα σας παρουσιάσω μια διαφορετική, εορταστική, γλυκιά πρόταση με σοκολάτα! Γιατί άλλωστε ποιος δεν αγαπά τη σοκολάτα.
Θα φτιάξουμε λοιπόν, πασχαλινές σοκολατένιες μπάρες γνωστές και ως Easter Chocolate Bark.
Οι σοκολατένιες αυτές μπάρες είναι πολύ εύκολες στο να γίνουν, χρειάζονται πολύ λίγο χρόνο και το σίγουρο είναι ότι όλοι θα ενθουσιαστούν μόλις τις δουν! Γι’ αυτό το λόγο μπορείτε να τις φτιάξετε ανά πάσα στιγμή, όχι μόνο τις γιορτές. Αποτελούν ιδανικό κέρασμα ακόμη και για παιδικό πάρτυ.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να λιώσετε σοκολάτες τις αρεσκείας σας και να στολίσετε την επιφάνεια τους με πολύχρωμα καραμελάκια, sprinkles, σοκολατένια αυγουλάκια και μικρές σοκολατένιες φιγούρες.
Μπορείτε να κάνετε πάρα πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων τόσο με τα καραμελάκια σας, όσο και με τις σοκολάτες, με τη λευκή κυρίως, την οποία μπορείτε να βάψετε με ειδικά χρώματα ζαχαροπλαστικής σε όποιο χρώμα προτιμάτε.
Σήμερα λοιπόν, θα φτιάξουμε πασχαλινές σοκολατένιες μπάρες με δυο σοκολάτες, κουβερτούρα και λευκή.
Προτίμησα να χρησιμοποιήσω για βάση τη σοκολάτα κουβερτούρα για να ισορροπήσω λίγο τη γλυκύτητα με τη λευκή σοκολάτα και τα ζαχαρωτά διακοσμητικά.
Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και παίξτε μαζί με τα παιδιά σας δημιουργώντας πολύχρωμους γλυκούς συνδυασμούς!
Για τις Πασχαλινές Σοκολατένιες Μπάρες θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
- Πολύχρωμα καραμελάκια
- Sprinkles
- Μικρά αυγουλάκια σοκολατένια
- Σοκολατένιες πασχαλινές φιγούρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια μεγάλη επιφάνεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρηχό ταψί.
Μαζεύουμε όλα τα διακοσμητικά και τα έχουμε μπροστά μας.
Στη συνέχεια λιώνουμε σε μπεν μαρί σε ξεχωριστά μπολ τις σοκολάτες.
Αφού λιώσουν οι σοκολάτες μας, παίρνουμε αρχικά την κουβερτούρα και την αδειάζουμε προσεκτικά πάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
Με μια σπάτουλα σιλικόνης την απλώνουμε προσεκτικά, έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα παραλληλόγραμμο. Φροντίζουμε όσο μπορούμε να έχει η σοκολάτα μας το ίδιο πάχος παντού.
Παίρνουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και τη ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από τη σκούρα, την απλώνουμε προσεκτικά με τη σπάτουλα και με ένα ξύλινο σουβλί ή με ένα μυτερό μαχαίρι σχηματίσουμε κύκλους (μικρές δίνες) φροντίζοντας να ανακατευτούν οι δυο σοκολάτες και να δημιουργηθούν ωραία κύματα.
Αφού τελειώσουμε με τις σοκολάτες τοποθετούμε στην επιφάνεια τα σοκολατένια αυγουλάκια, τα καραμελάκια, τα sprinkles και ότι άλλο θέλουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου για 4 ώρες περίπου, αν βιαζόμαστε μπορούμε να την βάλουμε για λίγο στο ψυγείο.
Προσοχή χωρίς να τη μετακινήσουμε από το ταψί.
Αφού κρυώσει, σπάμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι σε διάφορα κομμάτια!
Μπορείτε να βάλετε τα κομμάτια σοκολάτας σε σακουλάκια, να τα κλείσετε με ένα κορδελάκι και να τα προσφέρετε ως δώρο στους καλεσμένους σας.
Ευγενία – Lets treat ourselves – www.letstreatourselves.gr
Κάντε LIKE στη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!