Είπα σήμερα να φτιάξω μια σπανακόπιτα, όμως πού χρόνος για να ανοίξω φύλλο! Έτσι αποφάσισα να βάλω έτοιμο, φύλλο σφολιάτας για την ακρίβεια. Δείτε τη συνταγή:
2 φύλλα σφολιάτας
Μισό κιλό σπανάκι
Άνηθος
Μαϊντανός
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Τυρί φέτα
1 αυγό
Αρκετό λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Κινόα (προαιρετικά)
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά το σπανάκι, το κόβουμε και το βάζουμε σε μια σουπιέρα. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Συνήθως για να απορροφηθούν τα πολλά ζουμιά από το σπανάκι, ρίχνουμε μέσα στα υλικά και λίγο αλεύρι αλλά εγώ σήμερα προτίμησα να προσθέσω 1 φλιτζανάκι κινόα. Δοκιμάστε το. Έγινε νόστιμη και πολύ θρεπτική!
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι και από πάνω το φύλλο σφολιάτας. Προσθέτουμε τη γέμιση. Κλείνουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία!