ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου – Παιδίατρος

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα  Κοσμαρίκου, ζω και εργάζομαι στην Πάτρα. Είμαι Παιδίατρος και Ομοιοπαθητικός, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με υποτροφία, πάνω στην «Διατροφή κατά την Παιδική ηλικία». Ονειρεύομαι μια Ιατρική με σεβασμό απέναντι στον ‘Άνθρωπο, με σωστή επικοινωνία μεταξύ Ιατρού και ασθενή και ολιστική ενίσχυση του οργανισμού. Στόχος μου, μέσω της αρθρογραφίας μου, είναι η επίλυση όλων των αμφιβολιών σας, έτσι ώστε να πορευτείτε με χαμόγελο και αισιοδοξία στο ονειρεμένο αυτό ταξίδι που ονομάζεται ζωή!

www.kosmarikou.gr

 

Ευφημία Α.Τζοβάρα – Παιδοδοντίατρος

Η  Ευφημία Α. Τζοβάρα είναι απόφοιτη της Οδοντιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γενικό βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ. Κατά την διάρκεια των σπουδών της της δόθηκε Υποτροφία κατόπιν εξετάσεων από το κληροδότημα Παπαδάκη.  Κατά την διάρκεια των μαθητικών της χρόνων τιμήθηκε με Αριστεία Προόδου και με Βραβεία Διάκρισης. Εξασκήθηκε σε οδοντιατρεία τακτικών καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων του Οδοντιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και στο οδοντιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Στην συνέχεια εξιδεικεύτηκε με Υποτροφία του ΝΑΤΟ για 2 χρόνια στο πεδίο της Παιδοδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο KING’S COLLEGE του Λονδίνου στην Μ. Βρετανία. Certificate in Clinical Paediatric Dentistry στο King’s College School of Medicine and Dentistry, University of London. Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών της σπουδών συμμετείχε για 2 χρόνια ως Επιστημονικός συνεργάτης, στο τμήμα της Παιδοδονιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχει παρουσιάσει αρκετές επιστημονικές εργασίες πάνω στα αντικείμενο της Παιδοδοντιατρικής, σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Α.Είναι η πρώτη που ασχολήθηκε ενεργά το 1993 και παρουσίασε τους νάρθηκες για αθλητές (mouthguards) στον Ελλαδικό χώρο.
Β.Κατά τη διάρκεια της μετεκπαίδευσής της εκπαιδεύτηκε συστηματικά στα τραύματα των δοντιών και των γνάθων παιδιών και εφήβων.
Γ.Κατά τη διάρκεια της μετεκπαίδευσής της εκπαιδεύτηκε συστηματικά οδοντιατρική αντιμετώπιση παιδιών κάτω από Γενική Αναισθησία.
Γνωρίζει άπταιστα αγγλικά καθώς και γαλλικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ: ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΥ 46-ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΡΟΥΜΑΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-7221093 6973305486
e-mail: etzovara@ath.forthnet.gr
facebook: www.facebook.com/paidodontist
SITE: www.kidsteeth.gr

 

Ματίνα Αναγνωστοπούλου – Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός

Η Ματίνα Αναγνωστοπούλου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπαιδεύτηκε στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει ειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή, με έμφαση στην Υποστήριξη Ατόμων με Δυσκολίες Μάθησης, και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και πραγματοποιεί σεμινάρια και ομιλίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Έχει εκπαιδευτεί στο Πρόγραμμα MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) το οποίο και εφαρμόζει σε άτομα με αυξημένο άγχος, επιπλέον ή εναλλακτικά της τυπικής θεραπευτικής προσέγγισης. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και εργάζεται διά ζώσης και εξ αποστάσεως με συμβουλευτική ενηλίκων, γονέων, παιδιών και εφήβων, με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, με προβλήματα συμπεριφοράς, διαχείριση άγχους, διαχείριση θυμού και αρνητικών συναισθημάτων, συναισθηματική αγωγή, σεξουαλική αγωγή, διαχείριση αρνητικής σχολικής συμπεριφοράς καθώς και συμβουλευτική μέσω παιγνιοθεραπείας. Στα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η μάθηση, η διαχείριση του άγχους, η συναισθηματική νοημοσύνη, η ενσυνειδητότητα και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόσφατα εκδόθηκε από τη Smashwords το πρώτο της ηλεκτρονικό βιβλίο “Η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό: μικρός  οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς”.

www.anagnostopoyloy.gr

www.facebook.com/anagnostopouloupsychologist

www.youtube.com/channel/UCgF0RWB-FSmVO-F4B8MopUQ

 

Ιωάννης Ρέλλιας – Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

Ο Ρέλλιας Ιωάννης MD, MSc, PHDc είναι Γυναικολόγος – Μαιευτήρας και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην πλατεία Μαβίλη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εν συνεχεία ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή» με βαθμό πτυχίου «Άριστα» 9,24. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάσθηκε ως υπεύθυνος ιατρός πολυκεντρικής κλινικής μελέτης σχετικά με την ανοσοθεραπεία του καρκίνου μαστού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας». Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογία, στην Α’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», και εξειδικεύτηκε στο Τμήμα Μαστού, στο ίδιο νοσοκομείο. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης και επικουρικός ιατρός του Τμήματος Μαστού της Α’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει πιστοποίηση Advanced Life Support in Obstetrics από την American Academy of Family Physicians και πιστοποίηση IBUS Breast Imaging School – Multimodality Breast Imaging and Image-Guided Interventions Course, Detection, Diagnosis, Management από την Scientific Society of Mastology. Συμμετέχει ενεργά σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων στα πλαίσια της συνεχούς κατάρτισης και έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιστημονικές δημοσιεύσεις. Ο γιατρός διαθέτει σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση γυναικολογικών-μαιευτικών παθήσεων και παθήσεων μαστού και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην άσκηση της ιατρικής βάσει τελευταίων κατευθυντήριων οδηγιών και σύγχρονων θεραπευτικών πρωτοκόλλων (“evidence based medicine”). Παράλληλα με το ιδιωτικό ιατρείο, συνεργάζεται με το μαιευτήριο «Μητέρα», με το «Ερρίκος Ντυνάν» και άλλες κλινικές.

Είναι μέλος της Ελληνικής Μαιευτικής – Γυναικολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού, της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας Παθήσεων Μαστού και της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής. Είναι εκλεγμένο μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας Παθήσεων Μαστού από το 2018.

Ιωάννης Ρέλλιας MD, MSc, PHDc
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Ξενίας 5, 11527 Αθήνα
T: +30 2107455655

Δώρα Ζήκα – Μπερεκετίδου – Foodblogger

Η Δώρα είναι απόφοιτη Γερμανικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ με μεταπτυχιακό στην Γερμανική Γλωσσολογία από το Ruhr-Universität Bochum. Παράλληλα με τις σπουδές της εργάστηκε ως ασκούμενη πρακτικής στο ελληνικό προξενείο τη Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, συνεργάστηκε με μεταφραστές, δίδαξε την γερμανική γλώσσα, όπως επίσης εργάστηκε και στον τομέα της γαστρονομίας κυρίως ως bartender, παρακολουθώντας σεμινάρια για καφέ και κόκτειλς.

Μετά από τις σπουδές της στην Γερμανία, μετακόμισε στα Η.Α.Ε., όπου έζησε για μερικά χρόνια και απο το 2018 ζεί με την οικογένειά  της στην Θεσσαλονίκη.

Είναι σύζυγος, μητέρα δύο παιδιών και foodblogger. Ξεκίνησε το Sweet and Salty Feelings, εξαιτίας της αγάπης της τόσο για την μαγειρική, όσο και για την ζαχαροπλαστική. Η εμπειρία της στο ταξίδι των γεύσεων ξεκίνησε δίπλα στην μητέρα της και εξελίχτηκε ακόμη περισσότερο με το πέρασμα των χρόνων.

https://www.sweetandsaltyfeelings.com/

https://www.instagram.com/sweetandsalty_feelings/

https://gr.pinterest.com/sweetandsaltyfeelings/_saved/