Παιχνίδια για να παίξουμε στην παραλία με τα παιδιά μας
GUEST ΑΡΘΡΑ,  ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ,  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,  ΠΑΙΔΙ 2+

10 + 1 Παιχνίδια στην παραλία

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι εξορμήσεις μας στις παραλίες  γίνονται ολοένα και συχνότερες. Και παραλία χωρίς παιχνίδι γίνεται; Ε, δεν γίνεται νομίζω. Σας παρουσιάζω λοιπόν 10+ 1 διασκεδαστικά παιχνίδια στην παραλία για άπειρες ώρες παιχνιδιού.

1.Σκοποβολή με νεροπίστολα

Υλικά: Νεροπίστολα, φουσκωτή μπάλα στόχος

Κάθε παιδί κρατάει και από ένα νεροπίστολο το οποίο έχει γεμίσει με θαλασσινό νερό. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να προσπαθήσει ή το κάθε παιδί με τη σειρά ή όλοι μαζί να μετακινήσουν την μπάλα στόχο.

  1. Τρίλιζα

Υλικά: κοχύλια, βότσαλα

Σχεδιάζουμε στην άμμο το περίγραμμα της τρίλιζας (δηλαδή 3, 6, 9 ή 12 κλπ τετραγωνάκια). Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες. Στα κοχύλια και στα βότσαλα αντίστοιχα. Οι ομάδες παίζουν εναλλάξ τοποθετώντας η κάθε μία σε ένα τετραγωνάκι τα βότσαλα και τα κοχύλια. Στόχος του παιχνιδιού είναι να δημιουργεί η κάθε ομάδα τρίλιζα (δηλαδή να γεμίζει τρία τετραγωνάκια στη σειρά (οριζόντια, κάθετα, διαγώνια) το αντικείμενο που την αντιπροσωπεύει.

  1. Βoτσαλο – κρεμάλα

Υλικά: Βότσαλα, μαρκαδοράκι, ξυλάκια- κλαδιά

Κάθε ομάδα επιλέγει μία λέξη και στη συνέχεια μαζεύει κρυφά βότσαλα όσα και τα γράμματα της λέξης αυτής. Σε κάθε βότσαλο γράφουν κι από ένα γράμμα. Έπειτα, τοποθετούν πάνω στην άμμο το πρώτο και το τελευταίο γράμμα της λέξης. Παράλληλα, μπορούμε να σχεδιάσουμε με ξυλάκια πάνω στην άμμο και την κρεμάλα.

  1. Κουβαδοδρομίες

Υλικά: Κουβαδάκια και νερό

Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες και τοποθετούνται το ένα πίσω από το άλλο σε ίση απόσταση. Παράλληλα, έχουμε τοποθετήσει δύο πετσέτες ή μεγαλύτερους κουβάδες σε ίση απόσταση ακριβώς απέναντί τους. Τα παιδιά λοιπόν καλούνται να γεμίσουν τον κουβά και μεταφέροντάς το στο κεφάλι τους να βρέξουν την αντίστοιχη πετσέτα ή να γεμίσουν τον αντίστοιχο κουβά. Κάθε φορά που θα πέφτει το κουβαδάκι θα πηγαίνει να το γεμίζει και θα ξεκινάει από την αρχή…

  1. Τα βρεγμένα σφουγγάρια

Υλικά: Σφουγγάρια, νερό, πετσέτες

Τοποθετούμε τις πετσέτες σε κάποια απόσταση με τη σειρά. Βρέχουμε τα σφουγγάρια και προσπαθούμε να τα ρίξουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Θα μπορούσαμε βέβαια να βάζαμε σε κάθε πετσέτα και πόντους.

  1. Μάνταλα με άμμο

Υλικά: Σχέδιο μάνταλα Α4, πλαστικοποιητής, κόλλα, άμμο.

Εκτυπώνουμε ένα σχέδιο μάνταλα και το πλαστικοποιούμε. Στη συνέχεια, βάζουμε προσεκτικά κόλλα πάνω στο σχεδιάγραμμα. Ρίχνουμε πάνω στο μάνταλα άμμο και έπειτα το τινάζουμε. Το μάνταλα μας είναι έτοιμο για να μας θυμίζει για πάντα το καλοκαίρι μας.

  1. Memo με τους θησαυρούς της θάλασσας

Υλικά: αντικείμενα που βρίσκουμε στη θάλασσα (κοχύλια, βότσαλα, ξυλάκια, φύκια, μπουκαλάκια από νερό, αποτσίγαρα κλπ)

Ο γονέας ή κάποιο παιδί που έχουν επιλέξει τα παιδιά ως αρχηγό επιλέγει κάποια αντικείμενα που βρίσκουμε στην παραλία (θα μπορούσε να επιλέξει και κάποια σκουπίδια – ευαισθητοποίηση πάνω στην προστασία του περιβάλλοντος). Στη συνέχεια, παρουσιάζει στην ολομέλεια από ένα αντικείμενο και οι υπόλοιποι καλούνται να βρουν ένα ίδιο.

  1. Ζωγραφική σε πέτρες

Υλικά: Τέμπερες, βότσαλα, πινέλα, πετσέτα ή χαλάκι.

Επιλέγουμε βότσαλα της αρεσκείας μας και τα βάφουμε. Η δραστηριότητα αυτή είναι κατάλληλη για τα μικρότερα παιδιά της παρέας ή ως παιχνίδι χαλάρωσης.

  1. Κάστρα στην άμμο και μετά Bowling

Υλικά: κουβαδάκια, άμμος, νερό, μπαλίτσες πινκ-πονκ

Τα κάστρα στην άμμο αποτελούν μία πολύ ευχάριστη ασχολία για όλους μας! Τι θα λέγατε λοιπόν τα κάστρα αυτά να γινόταν ο στόχος μας για να παίξουμε Bowling;;

  1. Παιχνίδι με τις σκιές

Υλικά: Πολύ φαντασία και τα σώματά μας

Ένας από την ομάδα στέκεται όρθιος με πλάτη τον ήλιο, προκειμένου να δημιουργηθεί σκιά. Τα υπόλοιπα μέλη λοιπόν καλούνται να φτιάξουν το περίγραμμα της σκιάς, τα ρούχα και τις εκφράσεις του προσώπου.

  1. Ένα μουσείο τέχνης στην παραλία

Υλικά: Άμμος, νερό, κουβαδάκια, βότσαλα, ξύλα, κοχύλια και άπειρη φαντασία

Η τέχνη στην άμμο αποτελεί ένα συλλογικό έργο τέχνης. Παιδιά και γονείς μπορούν να φτιάξουν γοργόνα, ψάρι, κροκόδειλο κλπ. σε λίγα μόλις λεπτά. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει όλους!! Παράλληλα, θα μπορούσατε να φτιάξετε προσκλήσεις και να καλέσετε και τον κόσμο της παραλίας να θαυμάσει τα έργα σας!!

Φέτος το καλοκαίρι μην ξεχάσετε να γίνετε κι εσείς ξανά παιδιά!! Να γεμίσετε τις μπαταρίες σας με μοναδικές οικογενειακές στιγμές παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς… Γιατί όταν έχεις όμορφα καλοκαίρια, αντέχεις και τους χειμώνες!!

Καλή συνέχεια, φίλοι μου.

Ευχαριστώ από καρδιάς το Marvelous Moms για την υπέροχη ιδέα και τη φιλοξενία. Πλέον θα μοιράζομαι μαζί σας, κι από εδώ, δημιουργικές ιδέες για όμορφες και αξέχαστες οικογενειακές στιγμές. Άλλωστε, το δέντρο της έμπνευσης και της δημιουργικότητας μόνο όταν το μοιράζεσαι ανθίζει!!

Cherry Mommy – www.cherrymommy.gr/ 

Κάντε LIKE στη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς! 

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *