ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ,  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,  ΠΑΙΔΙ 2+

8 tips για εύκολη πρωινή προετοιμασία για το σχολείο

βρείτε νταντά

Η πρωινή προετοιμασία για το σχολείο είναι μία δύσκολη υπόθεση για όλες τις μαμάδες. Διαβάστε μερικές συμβουλές για να αποφύγετε γκρίνιες, φωνές και φασαρίες και να γίνει η προετοιμασία παιχνιδάκι!

Μην ξεχάσετε! Ακολουθήστε τη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook και στο Instagram για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

1. Σηκωθείτε λίγο νωρίτερα.

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, ειδικά αν δεν είστε πρωινός τύπος, ωστόσο θα σας βοηθήσει πολύ και θα έχετε λίγο περισσότερο χρόνο για τυχόν απρόοπτα. Ακόμα και 10 λεπτά είναι αρκετά!

2. Δημιουργήστε ένα χώρο για τα απαραίτητα.

Η διαδικασία θα γίνει πιο εύκολη εάν ορίσετε ένα σημείο στο σπίτι όπου θα τοποθετούνται τα ρούχα, παπούτσια, μπουφάν, τσάντες. Μια γωνιά με γάντζους, ένας πάγκος ή ακόμα και μια μικρή ντουλάπα στην είσοδο θα βοηθήσει πολύ στην καθημερινότητα όλων.

3. Οργανώστε το κολατσιό

Οργανώστε το κολατσιό των παιδιών από την προηγούμενη μέρα εάν είναι δυνατόν ή φτιάξτε ένα πρόγραμμα ώστε να γνωρίζετε τι θα έχετε να προετοιμάσετε κάθε πρωί για μία εβδομάδα.

4. Οργανώστε τα ρούχα από την προηγούμενη μέρα

Σίγουρα θα έχετε βρεθεί να διαπραγματεύεστε για το αν το παιδί σας θα πρέπει να φορέσει γαλότσες μια ηλιόλουστη μέρα ή για ρούχα που “δεν ταιριάζουν” μεταξύ τους. Γιαυτό θα χρειαστείτε λίγη διπλωματία αλλά και οργάνωση. Βοηθήστε το παιδί να διαλέξει τα ρούχα από την προηγούμενη μέρα και δώστε του 2 ή 3 επιλογές. Αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει να αποφευχθούν μικροεντάσεις για την επιλογή των ρούχων λίγο πριν το σχολείο.

5. Φτιάξτε έναν πίνακα με όσα πρέπει να γίνουν

Κάντε την διαδικασία παιχνίδι για το παιδί, φτιάχνοντας έναν πίνακα στον οποίο θα έχετε ζωγραφίσει όσα πρέπει να γίνουν κάθε πρωί, όπως πρωινό, πλύσιμο, ντύσιμο, προετοιμασία της τσάντας, κλπ. Το παιδί θα μπορεί να κολλήσει κάποιο αυτοκόλλητο  ή να ζωγραφίζει ένα αστέρι δίπλα σε αυτά που έχει κάνει. Με τον καιρό θα συνηθίσει τη διαδικασία και θα αναγνωρίζει τη σειρά με την οποία πρέπει να γίνουν όλα.

6. Προετοιμασία της τσάντας

Είναι σημαντικό για το παιδί να μπορεί να ελέγξει και να προετοιμάσει σωστά τη τσάντα του για το σχολείο. Μόνο του. Κάτι τέτοιο θα το βοηθήσει να αυτονομηθεί σιγά σιγά και φυσικά θα κερδίσετε κι εσείς χρόνο από την πρωινή προετοιμασία!

7. Φιλιά και αγκαλιές

Μπορεί ο χρόνος να είναι μερικές φορές πιεστικός αλλά μερικά φιλιά και μερικές αγκαλιές είναι απαραίτητες για να αρχίσει όμορφα η μέρα μας!

8. Χωρίς πρόγραμμα το Σαββατοκύριακο

Μπορεί όλες τις υπόλοιπες μέρες να τηρείτε το πρόγραμμα της προετοιμασίας με κάποια αυστηρότητα, ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνεται και το Σαββατοκύριακο. Ας κοιμηθούν λίγο πιο αργά, ας ξυπνήσουν λίγο πιο νωρίς, ας δούνε παιδικά μόλις ξυπνήσουν ή ας παίξουν ελεύθερα! Όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα το ΣΚ!

 

 

 

Μην ξεχάσετε! Ακολουθήστε τη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook και στο Instagram για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

Διαβάστε ακόμα:

 

Shares25

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *