Όπως στα περισσότερα σπίτια έτσι και στο δικό μας τα μακαρόνια έχουν την τιμητική τους αρκετές φορές την εβδομάδα. Εκτός από τις κλασσικές συνταγές καμιά φορά φτιάχνουμε και κάτι λίγο πιο ιδιαίτερο. Αυτή τη φορά δοκιμάζουμε γαριδομακαρονάδα!
Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες
1 πακέτο μακαρόνια ψιλά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
Μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τις καθαρίζετε.
Σε βαθύ, μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά χωρίς να σας ροδίσει πολύ. Ρίχνετε τις γαρίδες και σωτάρετε για 5-6 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα προσθέτετε μέσα στη σάλτσα με λίγο νερό από τα μακαρόνια. Ανακατεύετε, σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!
Κάντε LIKE στη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!