Ωραίο, ελληνικό, καλοκαιρινό φαγητό τα γεμιστά! Σήμερα τα μαγειρεύουμε με λευκή κινόα. Πρόκειται για ένα υλικό με μεγάλη διατροφική αξία και μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το ρύζι.
Υλικά για 4 μερίδες
- 8 ώριμες ντομάτες και πιπεριές
- 1 κούπα λευκή κινόα
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊντανός
- Δυόσμος
- Ελαιόλαδο
- Ζάχαρη
- Φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και κρατάμε το ζωμό τους σε ένα μπωλ. Κόβουμε και τα καπάκια από τις πιπεριές. Στο μπωλ με το ζωμό της ντομάτας (αφού έχουμε περάσει τα μεγάλα κομμάτια από τον τρίφτη) ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο.
Αφού τρίψουμε καλά με τα χέρια μας την κινόα μέσα σε νερό και την ξεπλύνουμε 1-2 φορές, τη βάζουμε να βράσει για δέκα λεπτά σε μέτρια φωτιά, σε αναλογία 1 κινόα – 2 νερό. Κλείνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να απορροφηθεί το νερό. Όταν είναι έτοιμη την προσθέτουμε στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε αφού έχουμε ρίξει πρώτα λίγη ζάχαρη μέσα τους. Τις σκεπάζουμε με τα καπάκια και προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη. Στο ταψί μας προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, λάδι και λίγο νεράκι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα (προσαρμόζοντας ανάλογα με το φούρνο).
Καλή όρεξη!
Κάντε LIKE στη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!