συνταγή για choco cups
GUEST ΑΡΘΡΑ,  ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά Σοκολατένια Cups με Καραμέλα χωρίς ζάχαρη

 

Για την φιλοξενία μου στο blog της γλυκύτατης Έφης Marvelous Moms σας ετοίμασα ένα γλυκάκι, γιατί άλλωστε ποιος μπορεί να αντισταθεί σε έναν γλυκό πειρασμό!

Ένα γλυκάκι όμως ιδανικό για όλη την οικογένεια. Και επειδή ξέρω πως πια, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις νέες μανούλες προσέχουν πολύ τη διατροφή των παιδιών τους, θέλησα να σας προτείνω μέσα από το blog της Έφης το Μarvelous Moms ένα γλυκάκι, το οποίο δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, αλλά συγχρόνως είναι γλυκό και καραμελένιο.

Πρόκειται για μικρά Σοκολατένια Cups τα οποία έχουν μια crunchy σοκολατένια επικάλυψη και μια πλούσια καραμελένια γέμιση.

Η crunchy σοκολατένια επικάλυψη, αποτελείται από σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, φυσικά χωρίς ζάχαρη, σε συνδυασμό με μικρά κομμάτια ρυζογκοφρέτας και η πλούσια γλυκιά καραμελένια γέμιση προέρχεται από τα φυσικά γλυκαντικά του χουρμά.

Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και νόστιμο γλυκάκι που μπορεί εύκολα να μεταμφιεστεί σε ένα κέρασμα για τη γιορτή του Halloween, που αγαπούν τα πιτσιρίκια.

Στο τέλος της συνταγής σας παρουσιάζω πως με εύκολο και απλό τρόπο μπορείτε να μεταμορφώσετε τα Σοκολατένια Cups σε νυχτερίδες.

Γεμιστά Σοκολατένια Cups με καραμέλα χωρίς ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ για 8 σοκολατένια cups

120γρ χουρμάδες απύρηνους

120γρ νερό

1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

270γρ σοκολάτα κουβερτούρα, τουλάχιστον 52% περιεκτικότητας σε κακάο

30γρ ρυζογκοφρέτες, κατά προτίμηση βιολογικές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε επεξεργαστή τροφίμων ή απλό multi ρίχνουμε τους χουρμάδες μαζί με το νερό, τη βανίλια και το αλάτι (μην παραλείψετε το αλάτι γιατί δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στην καραμέλα).

Πολτοποιούμε το μείγμα πολύ καλά, αν χρειαστεί σταματάμε το ανακάτεμα και καθαρίζουμε με μια σπάτουλα τα τοιχώματα από το δοχείο. Συνεχίζουμε την ανάμιξη των υλικών μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα καραμέλας.

Αδειάζουμε την κρέμα καραμέλας σε ένα δοχείο, τη σκεπάζουμε και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σοκολάτα.

Σπάμε τις ρυζογκοφρέτες με το χέρι σε πολύ μικρά κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια την αδειάζουμε πάνω από τα κομμάτια ρυζογκοφρέτας.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Παίρνουμε το ειδικό ταψάκι για μάφινς και τοποθετούμε τις ειδικές χάρτινες θήκες σε 8 θέσεις. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε θήκες σιλικόνης, ή μικρότερες θήκες για να φτιάξετε μικρότερες σοκολατένιες μπουκίτσες.

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνουμε λίγο από το σοκολατένιο μείγμα σε κάθε θήκη, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε όλες τις θήκες.

Στη συνέχεια βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για να παγώσει η βάση της σοκολάτας για περίπου 10 λεπτά.

Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, βγάζουμε τόσο το ταψί από το ψυγείο όσο και την καραμέλα μας.

Με ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε μια γενναία ποσότητα από την καραμέλα και την τοποθετούμε επάνω από την παγωμένη βάση σοκολάτας.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε την καραμέλα με την υπόλοιπη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η καραμέλα.

Αν χρειαστεί ανακινούμε λίγο το ταψί έτσι ώστε να απλωθεί η σοκολάτα καλύτερα.

Βάζουμε τα Σοκολατένια Cups στο ψυγείο και τα αφήνουμε να παγώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.

Αφού παγώσουν τα βγάζουμε από το ταψί και αφαιρούμε προσεκτικά τις χάρτινες θήκες.

Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για μια εβδομάδα.

Και επειδή πρόκειται για ένα Σοκολατένιο Θρεπτικό Γλυκάκι χωρίς ζάχαρη, είναι ιδανικό τόσο για μεγάλους όσο και για μικρούς.

Γιαυτό λοιπόν το λόγο, με αφορμή το Halloween, της ιδιαίτερης αυτής γιορτής που έρχεται σε λίγες μέρες, θα τα μεταμορφώσουμε, με πολύ απλό τρόπο, σε νυχτερίδες.

Τι θα χρειαστούμε:

Μπισόκτα Oreo

Ζαχαρόπαστα λευκή & μαύρη

Γεμιστά Σοκολατένια Cups (παγωμένα)

Πώς θα φτιάξουμε τις Σοκολατένιες Νυχτερίδες

Ανοίγουμε τα μπισκότα Oreo και αφαιρούμε την κρέμα τους.

Κόβουμε προσεκτικά το κάθε μπισκότο ξεχωριστά στη μέση, για να δημιουργήσουμε τα φτερά της νυχτερίδας.

Κολλάμε με λίγη ζαχαρόπαστα, προσεκτικά, τα μπισκοτένια φτερά επάνω στα Σοκολατένια Cups.

Στη συνέχεια με τη ζαχαρόπαστα πλάθουμε άσπρες και μαύρες μικρές μπαλίτσες και φτιάχνουμε τα μάτια από τις νυχτερίδες. Κολλάμε επίσης τα μάτια από τη ζαχαρόπαστα επάνω στα Σοκολατένια Cups και οι νυχτερίδες μας είναι έτοιμες!

Πηγή

Ευγενία – Lets treat ourselves – www.letstreatourselves.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς! 

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *