γιατί δεν ανεβάζω φωτογραφίες των παιδιών μου στο διαδίκτυο
ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ,  ΜΩΡΟ,  ΠΑΙΔΙ 2+

Γιατί δεν ανεβάζω φωτογραφίες των παιδιών μου στο διαδίκτυο

Γιατί δεν ανεβάζω φωτογραφίες των παιδιών μου στο διαδίκτυο; Θα σας εξηγήσω αμέσως..
Στις μέρες μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Αν έχετε διαβάσει λίγο αυτό το μπλογκ κι έχετε παρακολουθήσει τα μέσα που το συνοδεύουν (Facebook, Instagram, Twitter), ίσως να έχετε προσέξει ότι δεν αναρτώ πληροφορίες για τα παιδιά μου. Ούτε ονόματα, ούτε φωτογραφίες.

Μεγάλωσα σε μια εποχή που οι γονείς μας δεν είχαν smart phone (ούτε καν κινητό!), ούτε πόσταραν τις φωτογραφίες μας πουθενά..

Μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

Για την ακρίβεια, όλες μας οι φωτογραφίες ήταν κολλημένες στο παλιό παραδοσιακό άλμπουμ που κάθε σπίτι έχει! Αυτό σήμαινε ότι μπορούσε να τις δει μόνο όποιος φίλος ή συγγενής ερχόταν επίσκεψη στο σπίτι.

Αν σήμερα μάθαινα ή έβλεπα ότι κάποιος είχε μοιραστεί με χιλιάδες άλλους, άγνωστους (ή και γνωστούς), φωτογραφίες μου από τα παλιά χρόνια που ήμουν παιδί, φωτογραφίες από άσχημες μέρες (ξέρετε, αυτές που το μαλλιά είναι χάλια και τα ρούχα άλλης εποχής!) ή από προσωπικές στιγμές χαράς με την οικογένειά μου, θα αισθανόμουν περίεργα! Και σίγουρα, θα αισθανόμουν άβολα!

Έτσι λοιπόν σκεπτόμενη, αποφάσισα ότι δεν θα το ήθελα αυτό για τα παιδιά μου. Δεν θα ήθελα να νιώσουν αυτή την αμηχανία.. Θα ήθελα, όταν μεγαλώσουν να αποφασίσουν μόνα τους με ποιον θα μοιραστούν τις προσωπικές τους στιγμές τις παιδικής τους ηλικίας.

Όπως όλοι ξέρουμε, ό,τι ανεβαίνει στο ίντερνετ μένει εκεί. Μπορεί να νομίζουμε ότι σβήνοντας κάτι θα εξαφανιστεί, αλλά δεν είναι έτσι. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει αποθηκεύσει μια εικόνα στον υπολογιστή του και να τη χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Μπορεί να γίνει ακόμα και αλλοίωση των φωτογραφιών!

Επιπλέον, θεωρώ λίγο επικίνδυνο να ξέρουν όλοι τα ονόματα των παιδιών μου. Ίσως είμαι υπερβολική αλλά για σκεφτείτε κάτι.. Αν το παιδί μου το φωνάξει κάποιος στο δρόμο με το όνομά του, κάποιος άγνωστος, κάποιος που δεν έχω γνωρίσει ή συναντήσει ποτέ, πώς θα νιώσει; Δεν θα πιστέψει ότι αυτός ο άγνωστος τελικά το γνωρίζει; Κι αν το πλησιάσει με μια πολύ όμορφη ιστορία, μια ιστορία στην οποία θα περιγράφει και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας; Ούτε να σκέφτομαι δε θέλω την συνέχεια… Πιστεύω πως καταλαβαίνετε πού το πάω..

Η σκέψη μου λοιπόν είναι:

✭ Γιατί να εκθέσω κομμάτια της ζωή τους που θα είναι σχεδόν για πάντα διαθέσιμα online;

Είμαι κι εγώ μια περήφανη μαμά και θα ήθελα να κατακλύσω τον κόσμο με φωτογραφίες από όμορφες στιγμές των παιδιών μου, όμως είναι κάτι που αν γίνει, δεν θα μπορεί να διορθωθεί. Γιαυτό συγκρατιέμαι και δεν το κάνω! Αρκούμαι στις φωτογραφίες από δραστηριότητες που φαίνονται μόνο χεράκια ή ποδαράκια, αλλά ποτέ πρόσωπα.

Δεν ανεβάζω φωτογραφίες των παιδιών μου στο διαδίκτυο.

**Η επιλογή είναι προσωπική. Δεν υπάρχει ‘σωστή’ ή ‘λάθος’ αντιμετώπιση. Κάθε γονιός δρα ανάλογα με αυτό που πιστεύει για τον ίδιο και τα παιδιά του. Εδώ, απλώς εξηγώ γιατί εγώ δεν το κάνω. 🙂

 

 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς! 

Shares35

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *