GUEST ΑΡΘΡΑ,  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,  ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκότα με ταχίνι και μέλι

Αυτά τα μπισκότα με ταχίνι και μέλι είναι μαλακά, γλυκά από το μέλι, με σοκολατένια γεύση και επίσης ιδανικά και για χορτοφάγους! Είναι φτιαγμένα μόνο με 5 υλικά, τα οποία σίγουρα βρίσκονται στην κουζίνα σου!

Μην ξεχάσετε! Ακολουθήστε τη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook και στο Instagram για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

Αυτή η συνταγή προέκυψε στην σκέψη να κάνω υγιεινά μπισκότα για τα παιδιά μου. Σκεφτόμουν μια εύκολη συνταγή βουτυρένιων μπισκότων, έτσι αντικατέστησα την ζάχαρη με μέλι, μείωσα την ποσότητα του βουτύρου, προσθέτοντας ταχίνι και για επιπλέον απόλαυση πρόσθεσα σταγόνες μαύρης σοκολάτας. Αυτός ο συνδυασμός χαροποίησε τα παιδιά μου και εμένα ακόμη περισσότερο!!!

Εάν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε μέλι. Εγώ προτιμώ το ανθόμελο, διότι θεωρώ, πως έχει πιο ελαφριά γεύση συγκριτικά με άλλα είδη μελιού όπως για παράδειγμα το πευκόμελο ή το μέλι από βελανιδιά.

Γι’ αυτήν την συνταγή δεν θα χρειαστείς μίξερ και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να ενθουσιαστείς!

ΥΛΙΚΑ (για 32 μπισκότα)

300 γρ. Αλεύρι γοχ

150 γρ. ανάλατο Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

100 γρ. Ανθόμελο

50 γρ. Ταχίνι Ολικής Άλεσης

50 γρ. Σταγόνες Μαύρης Σοκολάτας

ΜΕΘΟΔΟΣ
  • Σε ένα μπωλ προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη για περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια, έως ότου σχηματιστεί μια ζύμη.
  • Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε μαλακά, μέχρι να ανακατευτούν μέσα στην ζύμη. (Δεν παραζυμώνουμε όμως!).
  • Τυλίγουμε καλά την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα).
  • Σε καθαρή επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη (σε 0,5 εκ. πάχος).
  • Χρησιμοποιώντας κουπάτ της αρεσκείας μας, σχηματίζουμε μπισκότα και τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  • Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν οι άκρες των μπισκότων.
  • Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  • Έπειτα τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • Αποθηκεύουμε σε αεροστεγή σκεύος.

Από την Foodblogger – Δώρα Ζήκα-Μπερεκετίδου – www.sweetandsaltyfeelings.com

Μην ξεχάσετε! Ακολουθήστε τη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook και στο Instagram για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

Διαβάστε ακόμα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *