GUEST ΑΡΘΡΑ,  ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ,  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,  ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ογκρατέν λαχανικών με τζίντζερ και μυρωδικά

Ψάχνεις για ένα διαφορετικό συνοδευτικό που θα κλέψει τις εντυπώσεις; Σε κάλυψα!!! Ογκρατέν λαχανικών με τζίντζερ και μυρωδικά!!! Όποιο και να είναι το κυρίως γεύμα, αυτό το συνοδευτικό είναι φανταστικό και είναι εδώ για σένα!

Μην ξεχάσετε! Ακολουθήστε τη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook και στο Instagram για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

Αυτή η πεντανόστιμη συνταγή είναι ιδανική για όσους λατρεύουν τα λαχανικά, αλλά και τις ιδιαίτερες μπεσαμέλ. Αποτελείται από μπρόκολο, καρότα, κολοκυθάκια, baby πατάτες, τα οποία συνδυάζονται με μία άκρως ιδιαίτερη μπεσαμέλ με τζίντζερ και μυρωδικά. Μμμμμ….!!!!

Συστατικά (4-6 μερίδες)

1 Μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια)

2 Καρότα

750 γρ. Πατάτες baby

3 Κολοκυθάκια

3 κ.σ. Βούτυρο

4 κ.σ. Αλεύρι γοχ.

3 1/2 φλ. Γάλα

100 γρ. Παρμεζάνα

10 γρ. Τζίντζερ, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. Αποξηραμένο βασιλικό

1/2 κ.γ. Αποξηραμένο μαϊντανό

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα λαχανικά

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  • Πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε το μπρόκολο, κρατώντας μόνο τα μπουκετάκια (εκτός αν επιθυμούμε και τα κοτσάνια). Κόβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε φέτες. Κόβουμε τις baby πατάτες στα δύο.
  • Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό, ίσα να καλυφθούν τα λαχανικά, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε και τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί.

Για την μπεσαμέλ

  • Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα, ωσότου ενσωματωθούν.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τζίντζερ, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα 3/4 της παρμεζάνας και ανακατεύουμε, ωσότου ενσωματωθεί.

Για το Ογκρατέν

  • Ρίχνουμε την κρέμα στα λαχανικά, καλύπτοντάς τα όλα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη.
  • Αφαιρούμαι από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Από την Foodblogger – Δώρα Ζήκα-Μπερεκετίδου – www.sweetandsaltyfeelings.com

Ακολουθήστε τη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook και στο Instagram για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

Διαβάστε ακόμα:

Shares16

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *