ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ,  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή – 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Τοπικής Ιστορίας

Με ιδιαίτερη χαρά η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Τοπικής Ιστορίας με τίτλο: «Μαθητές-πρεσβευτές πολιτισμού: οι μαθητές μάς ξεναγούν στα μνημεία του τόπου τους», ο οποίος τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Ακολουθήστε τη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook και στο Instagram για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

Κύριος σκοπός του διαγωνισμού είναι να καλλιεργηθεί το ενδιαφέρον των μαθητών για την τοπική Ιστορία δημιουργώντας πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό για την προβολή των μνημείων αρχαίας και βυζαντινής κληρονομιάς του τόπου τους.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν ένα ιστορικό μνημείο του τόπου τους της αρχαίας ή βυζαντινής περιόδου, να το επισκεφτούν, να μελετήσουν την ιστορία του, να παρατηρήσουν, να καταγράψουν, να φωτογραφίσουν, να αναπαραστήσουν εικαστικά και να περιγράψουν γραπτά τα στοιχεία που αφορούν στο μνημείο. Το τελικό πρωτότυπο αποτέλεσμα θα έχει τη μορφή τουριστικού οδηγού.

Σκοπός μας είναι να ενώσουμε τους μαθητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας σε ένα κοινό όραμα: τη δημιουργία από τη μαθητική κοινότητα ενός τουριστικού οδηγού, διαφορετικού από τους άλλους, με δράσεις βιωματικές και πρωτότυπες που να αναδεικνύουν τα σπουδαία μνημεία της χώρας μας.

Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης:

Βερέμης Θάνος, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μιχαηλίδης Ιάκωβος, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, ΑΠΘ

Χατζηβασιλείου Ευάνθης, Καθηγητής Ιστορίας Μεταπολεμικού Κόσμου, ΕΚΠΑ

Ψαλλίδας Γρηγόριος, Καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Κούμας Εμμανουήλ, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας Διεθνών Σχέσεων, ΕΚΠΑ

Αλεξανδρή Ιωάννα, Ιστορικός Τέχνης, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Πόλκας Λάμπρος, Δρ. Κλασικής Φιλολογίας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Ανατολικής Αττικής

Αλεξοπούλου Χρυσούλα, Δρ. Φιλολογίας, επίτιμη σύμβουλος Φιλολόγων Ανατολικής Αττικής

Ακολουθήστε τη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook και στο Instagram για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

Shares14

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *