Η Άνοιξη είναι εδώ, οπότε σταμάτα τα πάντα και κάνε αυτό το εύκολο Σορμπέ με φράουλα & τσάϊ βουνού! Είναι υγιεινό, βίγκαν, χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα, χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και σούπερ νόστιμο. Επιπλέον, δεν απαιτείται μηχανή παγωτού. Αυτό το ελαφρύ και δροσιστικό σορμπέ θα είναι η νέα αγαπημένη σου ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή απόλαυση! Επίσης τα παιδιά σίγουρα θα το λατρέψουν!
Ακολουθήστε τη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook και στο Instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Φράουλες
200 γρ. Σιρόπι Βουνίσιου Τσαγιού
1 κ.γ. Χυμός Λάιμ
Για το σιρόπι
250 γρ. Ανθόμελο
250 γρ. Νερό
1 φέτα λάιμ
ΜΕΘΟΔΟΣ
Για το σιρόπι
Σε μια μικρή κατσαρόλα, πρόσθεσε μέλι, νερό, φέτα λάιμ και βράσε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ενώ ανακατεύεις για να διαλυθεί το μέλι.
Αφαίρεσε από τη φωτιά. Αφαίρεσε τη φέτα λάιμ από το σιρόπι, πρόσθεσε τα μπαστούνια του βουνίσιου τσαγιού και άφησέ τα στην άκρη, μέχρι να κρυώσουν (για μια ώρα).
Για το Sorbet
Πλύνε καλά τις φράουλες με νερό και ξύδι. Ξέπλυνε πολύ καλά και κόψε τα κοτσάνια. Κόψε σε μικρά κομμάτια, τοποθέτησέ τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, πρόσθεσε χυμό λάιμ και χτυπησέ τα μέχρι να έχεις ένα ωραίο μείγμα.
Αφαίρεσε τα μπαστούνια του βουνίσιου τσαγιού από το σιρόπι και πρόσθεσε το σιρόπι στον επεξεργαστή τροφίμων. Χτύπα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μετάφερε το μείγμα σε σκεύος παγωτού και τοποθέτησέ στην κατάψυξη (δεν χρειάζεται να το καλύψεις).
Μετά από 2 ώρες, χρησιμοποίησε ένα πιρούνι για να το ανακατέψεις, φέρνοντας τις παγωμένες άκρες στο κέντρο. Τοποθέτησέ το ξανά στον καταψύκτη.
Συνέχισε να ανακατεύεις κάθε ώρα, έως ότου το σορμπέ σταθεροποιηθεί. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει συνολικά 4 ώρες ή και περισσότερο, ανάλογα με τη θερμοκρασία της καταψυξής σου.
Όταν το σορμπέ είναι παγωμένο, μετάφερέ το στον επεξεργαστή τροφίμων και χτύπα το καλά. Τοποθέτησέ το πάλι στο σκεύος παγωτού, κάλυψέ το και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη.
Θα είναι έτοιμο να σερβιριστεί 4 έως 6 ώρες μετά την πρώτη τοποθέτησή του στον καταψύκτη. Όταν θέλεις να σερβίρεις, άφησε το σορμπέ να μαλακώσει ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά. Σέρβιρε σε πιάτο ή χωνάκι!
Από την Foodblogger – Δώρα Ζήκα-Μπερεκετίδου – www.sweetandsaltyfeelings.com
Ακολουθήστε τη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook και στο Instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!
Διαβάστε ακόμα: