Το Marvelous Moms με χαρά υποδέχεται στην παρέα του τον Chef Δημήτρη Καρατζαφέρη, ο οποίος επέλεξε η πρώτη του συνταγή να είναι για ένα streetfood που τα παιδιά αγαπάνε πολύ! Πρόκειται για την Πίτσα. Φτιάχνουμε λοιπόν δικό μας ζυμάρι από την αρχή και μια πολύ υγιεινή εκδοχή χωρίς αλλαντικά με λίπος.
Σπιτική Πίτσα με Προσούτο & Μοτσαρέλα
Υλικά για 4 άτομα
Ζύμη
500γρ. Αλεύρι 00
5γρ. Ζάχαρη
10γρ. Αλάτι
240ml νερό
3γρ. Ξηρή Μαγιά
10ml ελαιόλαδο
Σάλτσα & Σύνθεση
270γρ. Ντομάτες
5γρ. Ζάχαρη
5γρ. Αλάτι
10ml ελαιόλαδο
200γρ. Μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
150γρ. Παρμεζάνα κομμένη σε φέτες
150γρ. Baby Ροκά
200γρ. Προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
ρίγανη
Τρόπος Παρασκευής
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό, μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη. Σε ένα άλλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά με λίγο νερό και την προσθέτουμε στο μπολ με την ζύμη. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την δουλεύουμε λιγάκι με τα χέρια μας μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Την σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Πολτοποιούμε τις Ντομάτες σε μπλέντερ μαζί με την ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη & το ελαιόλαδο. Ανοίγουμε τη ζύμη με την βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτό φύλλο. Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας και σκεπάζουμε με την μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 250 βαθμούς Κελσίου για 8-9 λεπτά.
Αφού βγάλουμε την Πίτσα από τον φούρνο ρίχνουμε πάνω την ρόκα, τις λεπτές φέτες από προσούτο και τέλος τις φέτες από την Παρμεζάνα.
TIP: Μπορούμε αν θέλουμε να ρίξουμε στην Πίτσα φρέσκο ελαιόλαδο αφού την βγάλουμε από τον φούρνο. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελληνικά τυριά αντί για Μοτσαρέλα, όπως π.χ. Μανούρι ή Ανθότυρο.
Από τον Chef Δημήτρη Καρατζαφέρη
Κάντε LIKE στη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!
Διαβάστε ακόμα: