ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ,  ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ,  ΜΩΡΟ,  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Συμβουλές για επιτυχία στο θηλασμό

Ο θηλασμός είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη διατροφή για το μωρό σας. Κι αυτό γιατί το μητρικό γάλα περιέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το μωρό τους πρώτους μήνες της ζωής του. Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για να επιτύχετε το σωστό θηλασμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook και στο Instagram για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

Θηλάστε το μωρό σας το συντομότερο δυνατόν μετά τον τοκετό

Είτε γεννήσατε φυσιολογικά είτε με καισαρική, μπορείτε να θηλάσετε αμέσως μετά τον τοκετό. Ζητήστε να ακουμπήσουν το μωρό σας στο στήθος ώστε να έρθετε όσο το δυνατόν περισσότερο σε επαφή δέρμα με δέρμα. Ιδανικά ξεκινήστε το θηλασμό μέσα στις 2 πρώτες ώρες από τον τοκετό.

Τοποθετήστε σωστά το μωρό στο στήθος

Το μωρό δεν αρκεί να πιάνει τη θηλή και να την πιπιλίζει. Το πιο σημαντικό είναι να μπει σωστά στο στήθος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να φέρετε το σώμα του κάθετα στο δικό σας, σε ευθεία γραμμή. Το στομάχι του θα πρέπει να ακουμπάει το δικό σας. Πλησιάστε το μωρό ώστε να ακουμπήσει πρώτα με το πηγούνι στο στήθος. Έτσι, θα ανοίξει το στόμα του διάπλατα και θα πιάσει τη θηλαία άλω (το σκούρο δέρμα γύρω από τη θηλή).

Εξοπλιστείτε με υπομονή και επιμονή

Αν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη, μην αποθαρρύνεστε, ξαναπροσπαθήστε μέχρι να γίνει σωστά. Τις πρώτες μέρες η μητέρα χρειάζεται υποστήριξη και σωστή καθοδήγηση από το περιβάλλον της ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν. Ζητήστε τη βοήθεια μιας μαίας ή ενός σύμβουλου θηλασμού για να έχετε την υποστήριξη που χρειάζεστε και να μην απογοητευτείτε.

Θηλάστε το μωρό σας όποτε το ζητήσει

Κάθε μωρό είναι διαφορετικό και παίρνει την ίδια ποσότητα γάλακτος σε διαφορετικό χρόνο. Γι αυτό βάλτε το μωρό σας στο στήθος όποτε σας το ζητήσει. Αν κλάψει έστω κι αν πέρασε λίγος χρόνος από τον προηγούμενο θηλασμό μην σκεφτείτε πως δεν έχετε αρκετό γάλα. Ξαναθηλάστε. Όσο περισσότερο θηλάζετε, τόσο μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος θα έχετε.

Αποφύγετε την χρήση συμπληρώματος γάλακτος

Τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό, το μωρό σας πίνει το πύαρ, το πρωτόγαλα. Σιγά σιγά το στομάχι του μωρού μεγαλώνει και το γάλα αυξάνεται. Ο αποκλειστικός θηλασμός είναι αυτός που θα εδραιώσει το σωστό θηλασμό. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε πιπίλες ή μπιμπερό γιατί αυτό θα απομακρύνει το μωρό από το στήθος και δεν θα βοηθήσει στην εδραίωση του θηλασμού.

Τραφείτε σωστά

Δεν χρειάζετε να τρώτε για δύο, χρειάζεται όμως να τρώτε σωστά. Η σύσταση του μητρικού γάλακτος διαφέρει από θηλασμό σε θηλασμό, από ώρα σε ώρα. Όλες οι ουσίες που προσλαμβάνει η μητέρα από τη διατροφή της περνάνε στο μητρικό γάλα. Ιδανικά, φροντίστε να εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη υγρών και ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.

 

 

 

Ακολουθήστε τη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook και στο Instagram για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

Διαβάστε ακόμα:

Shares29

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *