ΒΙΒΛΙΟ/ ΘΕΑΜΑ

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου; Ένα βιβλίο για την Εθνική μας γιορτή

Φέτος θα γιορτάσουμε με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την 25η Μαρτίου 1821, την ημέρα που σηματοδότησε την έναρξη της επανάστασης. Τι γιορτάζουμε όμως την 25η Μαρτίου;

Μην ξεχάσετε! Ακολουθήστε τη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook και στο Instagram για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και εθνική γιορτή. Ο Ελληνισμός γιορτάζει την έναρξη της επανάστασης του 1821 ενάντια στον Τουρκικό ζυγό μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. Παράλληλα, γιορτάζει την επέτειο της αναγγελίας της γέννησης του Ιησού, του ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η Επανάσταση ξεκίνησε νωρίτερα σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας, ωστόσο ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και η Φιλική Εταιρεία θέλησαν να συνδέσουν την έναρξή της με μια εκκλησιαστική γιορτή μεγάλης θρησκευτικής σημασίας. Έτσι οι Έλληνες επαναστάτησαν εναντίον των Οθωμανών για να διεκδικήσουν ένα ελεύθερο εθνικό κράτος.

Για να ζούμε ελεύθεροι

Από 6 ετών

Με αφορμή λοιπόν την επέτειο θέλω να σας προτείνω ένα υπέροχο βιβλίο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένα βιβλίο για να γνωρίσουν τα παιδιά τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία. Ιδανικό για να μάθουν τα παιδιά τι ήταν η επανάσταση, χωρίς να κουραστούν με ονόματα και ημερομηνίες. Πώς ξεκίνησαν όλα; Πώς φτάσαμε στην ελευθερία;

Αυτό το βιβλίο το αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή. Γραμμένο απλά και με πλούσια εικονογράφηση. Λύσαμε ερωτήματα όπως τι σημαίνει επανάσταση, πώς ξέσπασε, σε ποιους οφείλεται η επιτυχία της.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

 

 

Μην ξεχάσετε! Ακολουθήστε τη σελίδα Marvelous Moms στο Facebook και στο Instagram για να ενημερώνεστε  για όλα τα τελευταία νέα και τους διαγωνισμούς!

Διαβάστε ακόμα:

 

Shares57

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *